Una Lliga de Campions com les d’abans


Des de vuitens de final de la màxima competició europea, la UEFA ha donat la benvinguda a la gespa als jugadors amb catifes que els senyalaven la travessia cap a la final. Road to Berlín, deien en lletres blanques i fons blau, indicant un camí cap a la capital alemanya que no ha estat gens fàcil per al Barça. Els de Luis Enrique han jugat tots els partits en l’edició d’enguany de la Lliga de Campions contra equips que es van classificar com a guanyadors de les seves respectives lligues, el que demostra el nivell dels rivals dels catalans. D’aquesta manera, amb l’enfrontament del FC Barcelona amb la Juventus de dissabte, seran set els campions de Lliga amb els que els blaugrana s’hagin enfrontat, completant així una Lliga de Campions com les d’abans.

Zidane deixa enrere a Lambert en la final del 1997 / EXPRESS.CO.UK

Ja en la fase de grups el FC Barcelona va fer honor al nom de la competició i va caure en un grup amb tres campions: el xipriota, l’APOEL; l’holandès, l’Ajax; i el francès, el París Saint Germain. El nivell a la fase d’eliminatòries va pujar amb els xocs amb el campió d’Anglaterra, el Manchester City, i el d’Alemanya, el Bayern de Munic, a més d’un nou duel amb el PSG. Ara, amb el campió italià en l’horitzó, el FC Barcelona vol posar la cirereta a un recorregut especial que no es donava a la Lliga de Campions des de feia 18 anys.

D’ençà que es va variar el tradicional format on només accedien campions de lliga, la competició més important d’Europa no ha vist cap equip que hagi fet el que ha aconseguit el Barça enguany. La temporada 1996/97 va ser l’última abans d’acceptar més d’un equip per lliga i, precisament, aquella edició va ser la darrera en veure finalistes després de superar només equips campions de Lliga. Van ser la mateixa Juventus, que defensava títol europeu, i el Borussia de Dortmund, qui superaria a la final als italians amb un clar 3-1.

Si ben és cert que aquesta ampliació de 16 a 32 equips va treure una mica de màgia la competició, el nivell i l’explotació econòmica han augmentat, fent de la Lliga de Campions un dels esdeveniments esportius més esperats del planeta. Tot i això, a tots aquells que odien el futbol modern, la fita del FC Barcelona els haurà sabut a venjança. I potser de cop afloraran seguidors blaugrana a la final de Berlín, tot esperant, amb mig somriure, que el Barça aconsegueixi, davant la Juventus, una Lliga de Campions com les d’abans.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *