El FC Barcelona a l’Eurocopa 2016


Blaugranes a l'Eurocopa

Acabada la fase de classificació per a l’Eurocopa 2016 que tindrà lloc a França, convé fer una repassada dels blaugranes que tenen possibilitats de disputar el torneig de seleccions aquest juliol. I es que l’estiu que ve coincidiran per segon cop a la vegada la disputa de la Copa Amèrica i l’Eurocopa, la qual cosa vol dir que l’èxode de jugadors dels equips importants serà més gran que en ocasions anteriors. I més si tenim en compte que l’augment de 16 a 24 participants en l’Eurocopa permet que hi siguin jugadors de més nacionalitats diferents.. A Can Barça, hi podrien participar fins a nou jugadors, als quals es sumarien altres sis o set que viatjarien rumb a la Copa Amèrica.

En la competició del vell continent, excepte lesió, Iniesta, Piqué, Alba, Busquets, Ter Stegen, Rakitic, Arda Turan i Vermaelen, semblen fixes als seus respectius equips nacionals. Els quatre jugadors de la selecció espanyola, Turan i  Rakitic semblen els únics presumibles titulars en els seus equips. Per la seva banda tant Ter Stegen i Vermaelen anirien com a convidats de pedra. L’alemany com a substitut de Neuer i Leno, i el belga com a home experimentat, però amb dificultats per entrar una defensa on Kompany, Vertonghen o Alderweireld estan davant d’ell.

Per la seva banda Marc Bartra no té la seva presència confirmada. La presència del defensa central blaugrana, present en les darreres convocatòries, és una incògnita. Els pocs minuts que va gaudir l’any passat i el començament d’aquesta, poden ser decisius per a què el seleccionador esculli o no el jugador de Sant Jaume dels Domenys en detriment de Nacho, Iñigo Martínez o Albiol. En canvi, si segueix mantenint el nivell mostrat en aquest inici de temporada, Sergi Roberto podria ser un jugador a seguir pel seleccionador degut a la seva versatilitat, una competència molt valorable en aquest tipus de tornejos.

Si finalment es confirma que tots nou jugadors són convocats per a l’Eurocopa, seria el torneig europeu amb més blaugranes des de l’Eurocopa de 2004, quan el gran nombre d’holandesos va ajudar a què fins a nou blaugranes participessin en el torneig de Portugal. A més, l’ampliació d’equips faria més rica la representació del Barça a l’Eurocopa. Hi serien presents jugadors de cinc seleccions diferents (Espanya, Croàcia, Alemanya, Bèlgica i Turquia), com a l’Eurocopa de 1996, quan jugadors del Barça hi van ser amb Espanya, Romania, Holanda, Croàcia i Portugal.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *