Catalunya arrenca al mundial de korfbal


Catalunya al mundial de korfbal

La selecció catalana de korfbal disputa des d’avui fins al pròxim 8 de novembre el mundial de korfbal a Bèlgica, en el qual farà presència com a membre de ple dret per cinquena vegada al campionat del món. La selecció entrenada per Rosendo García tractarà de superar la històrica quarta plaça aconseguida quatre anys abans al mundial de la Xina. En aquella ocasió Catalunya va superar meritòriament la selecció de Portugal, tercera classificada a l’Europeu de 2014, i es va quedar a les portes de la final en caure contra Bèlgica, una de les potències d’aquest esport.

Enguany, Catalunya ha quedat enquadrada a la primera fase amb Polònia, Hong Kong i Xina Taipei, tercera en l’anterior cita mundialista. D’aquests quatre equips, dos passaran a la següent ronda. En la nova fase els equips que passin mantindran els punts aconseguits contra les seleccions classificades. Per tant és important per a Catalunya guanyar el primer partit contra Xina Taipei, ja que ambdues es presenten com les seleccions que presumiblement es classificaran per a la següent fase. Allà s’enfrontarien amb seleccions més competitives com Bèlgica o Austràlia, sent una gran barrera per assolir les semifinals.

El korfbal és un esport entre el bàsquet i l’handbol creat per un professor d’escola holandès el 1902. Per tant, no és d’estranyar que Holanda i Bèlgica siguin les principals potències del korfbal. Entre les dues es reparteixen tots els títols dels mundials disputats fins ara. A Catalunya, el korfbal va arribar el 1980, quan dues escoles de Terrassa van formar els primers equips catalans. Des de llavors, l’esport ha anat creixent a Catalunya fins al punt de promocionar-se en escoles i instituts d’arreu del país mitjançant els professors d’Educació Física.

Considerat minoritari, el korfbal té la particularitat de ser un dels pocs esports mixts. En ell hi juguen 8 participants per equip: Quatre homes i quatre dones. Els jugadors es reparteixen a parts iguals en les zones d’atac i defensa intercanviant la seva posició cada dues cistelles. És per aquest motiu que el korfbal és un esport que promou la igualtat, sent cooperatiu i respectuós, però també emocionant i competitiu alhora.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *